Руското посолство в София: Благодарим за подкрепата

Искрено сме признателни на всички вас, които изразявате подкрепа в Посолството, пишат от дипломатическата мисия

Руското посолство в София: Благодарим за подкрепата | StandartNews.com

Посолството на Русия в София публикува позиция на официалната си страница във Фейсбук на фона на руската инвазия в Украйна.

"Скъпи приятели на Русия в България! Изразяваме сърдечна благодарност за многобройните думи на подкрепа, които получаваме в Посолството на Русия. Въпреки пороя от агресивна антируска пропаганда, фейкове и неприкрити глупости, които днес масово са тиражирани, включително и в български медии, вие искрено се тревожите за нашата страна, за бъдещето на руско-българските отношения. Заедно с вас ние споделяме възмущението от това, как в тези дни се правят опити да се опетни, да се изопачи, да се стъпка в калта всичко, което е свързано с Русия. А нас с вас, руснаците и българите, да ни скарат", посочват от дипломатическата мисия.

"Искрено сме признателни на всички вас - преподаватели и студенти, журналисти, писатели, свещеници, представители на политически партии и обществени организации, бизнесмени, лекари, дипломати, военни, дейци на науката и изкуството, а също така на много и много други граждани на България. И разбира се, на живеещите тук съотечественици, които не са поели предателския път на власовци и бандеровци. Нашата страна е минавала в своята история през най-тежките изпитания. Ще преодолее и днешните трудности. Вярваме, че традиционните приятелски отношения между руснаците и българите, като преминат сериозна проверка за издръжливост, рано или късно ще придобият нови хоризонти за развитие", подчертават от посолството. 

И допълват: "С уважение и благодарност, Посолството на страната на Николай Игнатиев, Михаил Скобелев, Йосиф Гурко, Едуард Тотлебен, Николай Столетов, Александър Втори Освободител, светител Серафим Соболев, Фьодор Толбухин, Дмитрий Лихачов, Сергей Лавров, Владимир Путин и милиони хора, искрено обичащи България". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай