Руски удари в Украйна, унищожават оръжия

Включиха се въздушно-космическите сили на Русия чрез ракети с прецизно насочване

Руски удари в Украйна, унищожават оръжия | StandartNews.com

Авиацията на Русия е нанесла въздушни удари по логистичен център край Лвов и е унищожила голям брой чуждестранни оръжия, складирани там. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

По думите му ударите са извършени от въздушно-космическите сили на Русия чрез ракети с прецизно насочване. Генералът уточни, че унищожените оръжия в склада са пристигнали през последните 6 дни от САЩ и европейски страни.

Конашенков каза още, че в град Днипро е унищожен завод за ремонт на тактическите ракети "Точка-У" (SS-21 по натовската номенклатура).

В същото време Киев твърди, че съпротивата в обсадения Мариупол продължава. Според местните власти в подземията на местния завод "Азовстал" се укриват не по-малко от хиляда цивилни.

Украинците ще се борят, за да се защитят, независимо колко руски войски са изпратени там, каза президентът Володимир Зеленски.

От Белия дом пък съобщиха, че американският президент Джо Байдън ще обсъди със съюзниците днес кризата в Украйна, подкрепата за страната, както и усилията за търсене на отговорност от Русия за действията ѝ.

По-рано говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че Русия е започнала да "оформя" изтока на Украйна - поставяйки условия за по-големи и по-агресивни атаки. По думите му, Мариупол не е паднал въпреки ударите на Русия.

„Продължаваме да наблюдаваме концентрацията на руските въздушни удари и артилерия в Донбас и на юг, особено около и в Мариупол“, каза Кърби и добави, че украинците оказват съпротива въпреки все по-агресивните действия на Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай