Руски дронове атакуват Киев, сирени вият в столицата

В град Запорожие пък се съобщава за взрив на руска ракета С-300

Руски дронове атакуват Киев, сирени вият в столицата | StandartNews.com

Киев, околностите му, както и Запорожка област са с обявена въздушна тревога - третата за последните шест дни. Някои потребители на социалните мрежи пишат, че са чути експлозии.

Ръководителят на канцеларията на президента Андрей Ермак написа два кратки поста в канала си в Телеграм си през последния час. В тях Ермак призовава хората да не пренебрегват въздушната тревога, предаде News.bg.

В град Запорожие се съобщава за взрив на руска ракета С-300, разкри УНИАН.

По-късно въздушна тревога беше обявена и в Днепропетровска област.

Киев е бил атакуван от дронове, заявиха рано сутринта от областната администрация. Дроновете са били от тип „Шахед“, като всички са свалени, по информация на Сергей Попко, ръкодовител на градската военна администрация. Все още няма информация колко са били безпилотните летателни апарати.

Това е третата атака за последната една седмица към Киев, след като в продължение на 51 дни руската армия не атакува столицата. Военни обърнаха внимание и на пестеливото използване от страна на руските военни на ресурси, евентуално заради изчерпване на запасите.

В нощта на 1 май въздушна тревога бе обявена над цяла Украйна, тогава имаше и попадения, но не и в Киев, където военните власти докладваха, че противовъздушната отбрана е свалила всички цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай