Вторник,

Руски бойци грабнаха лопати, не им дават оръжие

От: Иван Ангелов -
2047
Руски бойци грабнаха лопати, не им дават оръжие
A
A
A

Бойци от резерва на руската армия са въоръжавани и с лопати, поради недостиг на боеприпаси, съобщи британското министерство на отбраната в Туитър в последната си разузнавателна сводка, предаде ДПА.

Миналия месец мобилизирани руски резервисти са разказали, че са получили заповед да нападнат бетонен украински преден пост, въоръжени „с огнестрелни оръжия и с лопати“, съобщава министерството на отбраната в Лондон.

„Способността на стандартния окопен инструмент MPL-50 (малка пехотна лопата - бел. ред.) да причинява смърт или сериозно увреждане е твърде митологизирана в Русия“, написа министерството в Туитър.

„Почти нищо не се е променило откакто инструментът е бил създаден през 1869 г., а продължаващата му употреба като оръжие подчертава бруталните и нискотехнологични битки, характерни за голяма част от войната“.

Военното ведомство в Лондон посочва, че „скорошни доказателства свидетелстват, че е налице увеличаване на случаите на близък бой в Украйна и добавя, че вероятно има по-малка подкрепа с артилерийски огън, защото Русия изпитва недостиг на боеприпаси“.

Британското министерство на отбраната публикува всеки ден сводки за развоя на военните действия от самото начало на войната на Русия в Украйна през февруари миналата година, в опит да се противопостави на руския наратив. Кремъл отхвърля британските сводки като пропаганда.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com