Русия измисли как да удари САЩ чрез оръжейните доставки

Ако американците са склонни към това, можем да подновим диалога, казват от Москва

Русия измисли как да удари САЩ чрез оръжейните доставки | StandartNews.com

Превозващите западни оръжия за Украйна конвои може да станат законна мишена на руските въоръжени сили, предупреди руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

„Предупредихме САЩ, че доставките на оръжия, които те организират от известен брой страни, са не само опасен ход, а и действие, което превръща споменатите конвои в законни мишени“, каза Рябков.

Той даде като пример мобилните системи за противовъздушна отбрана и противотанковите ракети.

Рябков заяви също, че гаранциите за сигурността, които Москва поиска от Запада, включително уверението, че Украйна няма да се присъедини към НАТО, вече не са валидни.

„Ситуацията се промени напълно. Въпросът вече не е да се постигнат целите на нашите ръководители“, заяви той пред руската телевизия "Първи канал", имайки предвид поисканата от Кремъл „демилитаризация“ на Украйна.

Въпреки това Рябков подчерта, че „ако американците са склонни към това, разбира се, можем да подновим диалога”. Заместник-министърът уточни, че Москва е готова да разговаря по споразуменията СТАРТ за ограничаване на ядрените арсенали. „Всичко зависи от Вашингтон“, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай