Разкритие! Путин докаран до бяс от съветниците си

Очевидно е имало сериозна дезинформация към него

Разкритие! Путин докаран до бяс от съветниците си | StandartNews.com

Смята се, че руският президент, Владимир Путин, бил подведен от съветниците си, които били твърде уплашени, за да му кажат колко зле върви войната в Украйна и колко вредни са западните санкции, каза американски служител в сряда, позовавайки се на разсекретени разузнавателни данни, предаде Агенция "Ройтерс".

Нахлуването на Русия на 24 февруари в Украйна бе спряно на повечето фронтове от твърдата съпротива на украинските сили, дори когато цивилни бяха хванати в капан в обсадените градове.

„Имаме информация, че Путин се е почувствал подведен от руските военни“, което го кара да не се доверява никого от военното ръководство, каза американският служител, пожелал анонимност.

„Путин дори не знаеше, че неговите военни губят в Украйна, което показва ясен срив в потока от точна информация към него“, каза служителят.

Той не предостави доклада на разузнаването, но каза, че информацията е била разсекретена.

Кремъл не направи коментар веднага след края на работния ден в Москва, а руското посолство във Вашингтон не отговори веднага на искане за коментар.

Военни анализатори твърдят, че Русия е преобразила военните си цели в Украйна по начин, който може да улесни Путин да претендира за спасителна победа въпреки тежката кампания, в която армията му претърпя неуспехи.Руските сили бомбардираха столицата Киев и северен Чернигов в сряда, ден след като Русия обеща да намали военните операции в двата града.

„Вярваме, че Путин е дезинформиран от своите съветници за това колко зле се представят руските военни и как руската икономика е осакатена от санкциите, защото неговите висши съветници се страхуват да му кажат истината“, каза служителят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай