Разкриха най-голямата щета от взривяването на Кримския мост

Инцидентът ще засегне силно президента Владимир Путин

Разкриха най-голямата щета от взривяването на Кримския мост | StandartNews.com

Взривът на Кримския мост ще се отрази на тиловата поддръжка за руските сили в Южна Украйна. Това обяви днес в Туитър британското военно разузнаване, цитирано от украинската агенция Укринформ.

Тъй като две от четирите пътни ленти са срутени на няколко места в протежение на около 250 метра пропускателна способност на невредимите две други платна ще бъде значително занижена, са казва в съобщението. Не е известна степента на повредите по железния път, но всяко сериозно нарушаване на неговата пропускателна способност би оказало голямо влияние на и без това големите трудности за Русия да поддържа своите сили в юга на Украйна, казва британското разузнаване.

То подчертава, че инцидентът ще засегне силно президента Владимир Путин, защото става няколко часа след рождения му ден и още повече, защото именно той е инициатор за създаването на моста, построен от неговия приятел от детинство Аркадий Ротенберг. През последните месеци Виктор Золотов, бивш телохранител на Путин и настоящ командир на Националната гвардия, публично уверяваше, че мостът е добре охраняван, добавя Укринформ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай