Путин се отчете: Всичко върви по график

Той обвини украинските сили, че използват свои и чужди граждани като жив щит

Путин се отчете: Всичко върви по график | StandartNews.com

От самия ход на военните действия в Украйна се вижда, че сме във война с националистически и неонацистки формации, а сред тях има и чуждестранни наемници – включително от Близкия Изток. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на заседанието на Съвета за сигурност на Руската федерация, предава bTV.

Той беше категоричен: „Операцията върви стриктно по график, по план. Всички възложени задачи се изпълняват успешно“.

„Аз се гордея, че съм част от този свят, част от могъщия, силен, многонационален народ на Русия. В същото време никога няма да се откажа от убеждението си, че руснаците и украинците са един народ – въпреки че част от хората в Украйна са били сплашени от много заблудената нацистка националистическа пропаганда. Някои от тях, разбира се, съзнателно са последвали пътя на бандеровците“, отбеляза Путин.

Той обвини украинските сили, че използват свои и чужди граждани като жив щит, а в жилищните сгради средните етажи се обитават, докато в ниските е складирана бойна техника, а от високите стрелят картечници и снайпери. „Повтарям, нашите войници и офицери се стремят да предотвратят жертви – и, за съжаление, те самите търпят жертви“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай