Путин сменя генерали, нови заповеди към военните

Новината е от Американския институт за изследване на войната

Путин сменя генерали, нови заповеди към военните | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин заяви, че руските сили ще атакуват украинските позиции край Донецк, но повтори, че новата тактика ще изисква допълнително време. Това съобщи американският Институт за изследване на войната (ISW) като се позова на изказване на руския държавен глава по време на Икономическия форум В Санкт Петербург.

Путин също така заяви, че руските сили ще завършат напълно "специалната военна операция" в Украйна.

Путин призова руските сили да се въздържат от пълно разрушаване на градовете, които целят да "освободят", като пренебрегна разрушенията, които руските сили са нанесли на украинските градове, и тактиката на тежката артилерия, която руските сили прилагат в момента в Северодонецк.

По непотвърдени украински източници съобщават, че Кремъл е уволнил командващия руските въздушно-десантни сили генерал-полковник Андрей Сердюков заради масовите жертви сред руските парашутисти.

Говорителят на военно-гражданската администрация на Одеска област Сергей Братчук съобщи, че Кремъл е назначил настоящия началник на щаба на Централния военен окръг генерал-полковник Михаил Теплински за заместник на Сердюков и е определил заместник-командващия на руските въздушнодесантни войски генерал-лейтенант Анатолий Концев за първи заместник-началник на щаба на руските въздушнодесантни войски, пише Блиц

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай