Путин с плашеща реч: Цялата планета ще плати

Западът ще загуби глобалното си господство, предупреди руският президент

Путин с плашеща реч: Цялата планета ще плати | StandartNews.com

"Военната операция в Украйна се развива успешно в строго съответствие с предварително одобрените планове", каза в свое обръщение руският президент Владимир Путин.

Той предупреди, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Оттук нататък Западът ще загуби глобалното си господство както в политически, така и в икономически план, закани се Путин.

„Цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, предупреди руският президент.

Според него доверието в долара като основна резервна валута е подкопано и че изземването на руски бизнес активи в чужбина е урок за руските предприемачи, че няма нищо по-надеждно от инвестициите у дома.

Относно военните действия той посочи, че нещата вървят по план, като обвини украински военни за обстрела на жилищни сгради в Донецк.

"Що се отнася до бойните тактики, които Министерството на отбраната и Генералният щаб разработиха, те напълно се оправдаха. Нашите момчета, войници и офицери проявяват смелост и героизъм. Те правят всичко възможно, за да избегнат цивилни жертви в украинските градове", казва Путин.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай