Путин потресен от крайцера "Москва". Рязка промяна

Изгубил интерес към дипломатическите усилия за прекратяване на войната

Путин потресен от крайцера "Москва". Рязка промяна | StandartNews.com

Бесен заради потапянето на крайцера "Москва", Путин започва нова стратегия с Украйна, твърдят близки до руския президент източници

Руският президент Владимир Путин е изгубил интерес към дипломатическите усилия за прекратяване на войната с Украйна и вече явно преминава към стратегия за завземане на колкото се може повече украинска територия. През март той все още обмисляше споразумение с Киев, но сега не вижда перспектива за това, пише BBC, позовавайки се на разговор на Financial Times с три източника, запознати с плановете на руския президент.

"Путин искрено вярва в глупостите, които чува по руската телевизия, и иска да спечели много", казва един от източниците, запознат с разговорите, цитиран от news.bg.

Те заявяват, че Путин, сериозно обмислял мирно споразумение с Украйна, след като Русия претърпя грандиозен провал с офанзивата си в северната част на страната през март, е казал вече на хората, участващи в опитите за прекратяване на конфликта, че не вижда перспектива за постигане на споразумение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай