Путин пак тропа по масата. Поставя условия

Руският президент е разговарял с германския канцлер Олаф Шолц

Путин пак тропа по масата. Поставя условия | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин пак взе да тропа по масата, поставяйки условия, за да спре военната си агресия срещу Украйна.

Русия е готова за диалог за Украйна, ако всички нейни искания бъдат изпълнени, заявил днес Путин на германския канцлер Олаф Шолц по време на телефонен разговор, съобщи Кремъл. Путин "потвърди, че Русия е отворена за диалог с украинската страна, както и с всички, които искат мир в Украйна. Но при условие, че бъдат изпълнени всички руски искания", се казва в изявлението.

Руският президент отрече руските войски да бомбардират украински градове и определи тази информация като фалшива.

Путин "потвърди, че Русия е отворена за диалог с украинската страна, както и с всички, които искат мир в Украйна, но при условие, че бъдат изпълнени всички руски искания". Те включват неутрален и неядрен статут на Украйна, нейната "денацификация", признаването на Крим като част от Русия и на "суверенитета" на сепаратистките територии в Източна Украйна.

"Беше изразена надежда, че по време на планирания трети кръг от преговорите представителите на Киев ще заемат разумна и конструктивна позиция", добави Кремъл. Следващата среща на делегациите на Русия и Украйна се очаква през уикенда, според един от преговарящите от страна на Киев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай