Путин хвърли ръкавица на САЩ. Какво поиска

Руският президент участва в сесия на дискусионния клуб "Валдай"

Путин хвърли ръкавица на САЩ. Какво поиска | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин препоръча на САЩ да дадат на Украйна сигнал за мирно решаване на проблемите, предаде руската държавна информационна агенция ТАСС.

"Последната дума принадлежи на тези, които прилагат тази политика във Вашингтон. Много е лесно да се реши този проблем: дайте подходящ сигнал на Киев, че трябва да променят позицията си и да се стремят да разрешат тези проблеми по мирен път", каза Путин на сесия на дискусионния клуб "Валдай".

И добави, че руската страна е готова за преговори по всяко време.

Говорителят на Белия дом по въпросите за националната сигурност Джон Кърби отвърна, че Украйна сама ще реши това. Украинският президент Володимир Зеленски следва да вземе сам решение дали и кога да поиска мирни преговори, добави Кърби.

На 4 октомври, след заседание на Съвета за сигурност на Украйна, Зеленски обяви, че за момента няма условия за мирни преговори с Путин.

Междувременно японският външен министър Йошимаса Хаяши подчерта, че Япония е изключително загрижена за вероятността от използване на ядрени оръжия по време на конфликта в Украйна и отново обвини руската страна в заплаха да използва този вид оръжие. Хаяши коментира изявата на Путин в рамките на "Валдай", където руският президент каза, че е "привлякъл вниманието на света" относно ядрените оръжия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай