Путин готви мълниеносен отговор. На кого се закани

Мария Захарова обвини западните страни, че подстрекават Украйна да атакува Русия

Путин готви мълниеносен отговор. На кого се закани | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че снабдяването на Украйна и други страни с тежки оръжия застрашава сигурността на целия европейски континент. Той реагира на изявлението на британския външен министър Лиз Тръс, която призова Запада да засили военния потенциал не само на Украйна, но и на Молдова и Грузия.

Президентът Владимир Путин се закани с "мълниеносен отговор" на евентуална чуждестранна намеса в Украйна. 

„Последващи подстрекателства към Украйна да атакува руски територии ще доведат до твърд отговор от наша страна. А присъствието на западни съветници в украински центрове няма непременно да ни спре“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Тя припомни думите на британския заместник-министър на отбраната Джеймс Хипи, според когото украинската армия има законното право да нанася удари по военни обекти на руска територия. 

„През последните няколко седмици въоръжените сили на Украйна подложиха на обстрел регионите на Русия, които граничат с Украйна. Има пострадали и разрушения. Това още веднъж свидетелства, че режимът на Зеленски не приема решенията си самостоятелно и изцяло зависи от външните си куратори“, каза говорителят на руското външно министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай