Сряда,

Психолог направи портрет на Путин. Маниак ли е президентът?

От: Рачо Рачев -
956
Психолог направи портрет на Путин. Маниак ли е президентът?
A
A
A

"Светът на Путин става все по-подреден в манийно-параноидните фантазии, нараства тревожността от контакта с хората. Манията го  кара да надхвърли възможностите си и да повлече народа си в бездната", коментира пред НоваНюз криминалният психолог Росен Йорданов.

Той се позова на три мита - за големия богатир, руски гений и руската душа. "Щедростта, решимостта и героичността на руснака са експлоатирани от Путин. Той е ирационален, живее в подредена среда. От руска страна говорят вманиачени подставени лица. Те не подхождат на рационалността", смята той. И допълни, че Путин е бил много обран в емоционално отношение. "Опитва се да изглежда решителен и смел. В обкръжението си Путин има и по-вманиачени от него, а и има и уплашени", отбелязва Йорданов.

Относно украинския президент Володимир Зеленски психологът смята, че е получил възможността да демонстрира, че е лидер. "Надарен и способен актьор, той умее да работи с медиите. Той се възползва максимално добре от ситуацията, но наблюдаваме висока степен на театралност. Това, че се облича по един и същи начин е преднамерено. Дава сериозна заявка за световно лидерство", посочи Йорданов.

По казуса с хвърлената снежна топка по Кирил Петков на 3 март психологът счита, че премиерът е проявил мъжество, а гражданите, които са го направили, е трябвало да бъдат показани. Враждебността и агресията са единствен изход за хората без аргументи, категоричен е Росен Йорданов.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията