Позор! Какво правят "освободителите" по магазините в Украйна

Грабежи и вандалства на руската армия

Позор! Какво правят "освободителите" по магазините в Украйна | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин заяви, че изпраща свои войски в Украйна, за да „освободят” страната от фашисткото управление. Тази „освободителна” армия обаче до момента убива деца и разграбва магазини и банки.

„Радио Свободна Европа” разпространи кадри от мародерските прояви на руските нашественици в Украйна. Украинските власти ги наричат плъхове, а не освободители. Във видеата от охранителните камери се вижда как руснаците разграбват хранителни магазини и отмъкват пари от местни банки.

Киев обяви, че руската армия още в първите дни на войната е привършила своето гориво и хранителни запаси. Пленени руски войници твърдят, че не са знаели къде ги изпраща Путин. В руските пропагандни медии се тиражира версията, че украинците са терористи и там цари беззаконие. От кадрите ясно се вижда кой спазва законите и кои са терористите.

Руската армия нахлу в Украйна на 24 февруари. По данни на Киев до момента 5840 руски войници са били убити. Украинската армия покани майките на руски войници, заловени в страната, да си ги приберат. Киев твърди, че е взел десетки пленници от началото на руската инвазия миналата седмица, отбелязва агенцията. „Взето е решение за връщане на пленените руски войници на майките им, ако дойдат в Украйна, в Киев, за да си ги приберат“, се казва в изявление на украинското министерство на отбраната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай