Полша с дарение за Украйна - МиГ-ове

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен потвърди в неделя, че САЩ работят с Варшава за доставка руски изтребители на Украйна

Полша с дарение за Украйна - МиГ-ове | StandartNews.com

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен потвърди в неделя, че САЩ работят с Варшава за доставка руски изтребители на Украйна, съобщи Politico.

„Работим с Полша, за да видим дали можем да запълним нещо, което те да предоставят на украинците“, каза Блинкен в интервю за CNN.

Полша ще дари на Украйна изтребители МиГ-29, които нейните пилоти са обучени да летят, а на свой ред Полша ще получи F-16, произведени в САЩ. Financial Times съобщи по-рано в неделя, че двете страни преговарят за доставка на самолетите.

Блинкен каза също, че САЩ документират случаи на нападения срещу цивилни и използване на определени забранени оръжия, които биха могли да представляват доказателство пред Международния наказателен съд за предполагаеми военни престъпления в Украйна, произтичащи от инвазията на Русия. Той добави, че САЩ ще подкрепят украинските бежанци и страните, които ги приемат.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай