Пълна мистерия! Ходил ли е Путин на фронта

Песков усили интригата за 16 декември

Пълна мистерия! Ходил ли е Путин на фронта | StandartNews.com

Пълната мистерия за това къде точно се е провела срещата на руския президент Владимир Путин с генералите му на 16 декември днес бе засилена от говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той заяви пред официалното издание "Российская газета", че на същата дата руският президент е бил в "зона за специални военни операции".

Няма яснота къде е бил, но когато руските власти говорят за "зона за специални операции", те обикновено имат предвид територията на Украйна, с изключение на Крим, който беше анексиран още през 2014 г.

Първо депутатът от Държавната дума Андрей Гурулев написа в Telegram, че Путин се намира в зоната на "специална военна операция".  А по-късно Песков потвърди съдържанието на публикацията на Гурулев пред "Российская газета": "Ако той има предвид централата, където беше в петък, тогава да".

Все още обаче няма независимо потвърждение на тази информация.

"Агенция" пише обаче, че видеозаписът от посещението на Путин, за което се твърди, че е на територията на специалната военна операция, е заснет в щаба на Южния военен окръг. Този щаб се намира в Ростов на Дон - неоспорвана руска територия. Заключението си Агенцията прави на база сравнение интериора на щаба във видеоклипа на Путин със снимки от предишни събития там.

Появата на Путин в "щаба" се възприе главно като пропагандно упражнение, както и полетът на Шойгу с хеликоптер над това, което официалните източници описваха като "фронтова линия".

В същото време украинските агенции съобщиха за посещение на президента Володимир Зеленски във фронтовия град Бахмут, където украинските и руските сили водят ожесточена, продължаваща с месеци битка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай