Петков от Брюксел със страшна новина за Зеленски и Украйна

Важно изявление на премиера

Петков от Брюксел със страшна новина за Зеленски и Украйна | StandartNews.com

1/3 от украинската армия е вече унищожена. Страшната новина съобщи от Брюксел премиерът Кирил Петков. Той участва в срещата на върха на ЕС, която решава какви санкции да бъдат наложени на Русия заради агресията към Украйна.

До 48 часа украинският президент Володимир Зеленски може да бъде убит, каза  Петков. Евролидерите провели разговор със Зеленски, който разговарял с тях от бункер. "Това беше ужасяващо. Един лидер да моли за помощ и да знае, че до 48 може може да бъде убит", разкара емоционално Петков. И прогнозива: Украйна ще падне до дни.

„Млади момчета - и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер, който седи от другата страна на масата и взима ужасно грешни решения. Руските войници дори не са знаели, че отиват на боеве - мислели са, че ще участват в учения”, допълни Петков.

По думите на премиера никой не си е представял чак толкова масирана атака в Украйна, а позицията на България е била за по-строги мерки. Лидерите ще работят заедно против хибридните атаки, които се очакват от страна на Русия.

ЕС ще излезе с общи действия, включващи сериозни мерки. Днес продължават разговорите, но със сигурност ще засегнат руската икономика и важни хора, взели решението за инвазията на Русия”. Това каза премиерът в изявление от Брюксел.

Млади момчета - и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер, който седи от другата страна на масата и взима ужасно грешни решения. Руските войници дори не са знаели, че отиват на боеве - мислели са, че ще участват в учения”, допълни Петков.

След извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел, на което бяха обсъждани безпрецедентни санкции за Русия, се оказва, че Путин все още не е поименно назован в тях. Според Украйна, европейските санкции са „беззъби”, въпреки че те биха ударили около 70% от руската икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай