Пентагонът даде тайна заповед на Киев! Разкритието

Какво ги посъветваха от САЩ

Пентагонът даде тайна заповед на Киев! Разкритието | StandartNews.com

Ръководителите на САЩ съветват украинците да отложат нова голяма офанзива, докато всички оръжия от последния пакет не пристигнат и не бъдат усвоени в Украйна. Reuters се позовава на високопоставен американски служител направил изявлението под условие за анонимност.

Според този служител американците искат украинските военни да усвоят правилно цялото оборудване и оръжия, които са получили и ще получат в близко бъдеще.

Новият пакет военна помощ на САЩ и Европа за Украйна е различен от предишните и основното, което го отличава, е, че съдържа много повече системи, които могат да се използват при нападение, пише руската редакция на BBC.

Пакетът на САЩ, в допълнение към обявените по-рано тежки Bradley, от които е обещано да бъдат доставени 59 единици, включва 90 тежки бронирани машини Stryker. Тези превозни средства са в основата на нов тип формирования в американската армия, така наречените бригади Stryker. Тези единици заемат нишата между тежките бронирани единици и леките пехотни единици.

Заедно с обещаните от Франция бронирани машини AMX-10 RC те могат да формират основата на частите за бързо реагиране, които могат да подсилят групировката в настъпление в кратък срок или да пренасочат войски към застрашен район за отбрана.

Други държави също обявиха големи пакети с бойна техника за подсилване на украинските сухопътни сили, включително 50 шведски БМП CV90, въоръжени с мощно 40-милиметрово оръдие, 40 германски БМП Marder, 40 френски бронирани машини AMX-10RC, самоходни и теглени гаубици и много други. Към момента обаче само Великобритания е обявила доставките на 14 Challenger 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай