Опашки за храна в Киев. 3 милиона в ужас

Колони от автомобили се изнасят от украинската столица

Опашки за храна в Киев. 3 милиона в ужас | StandartNews.com

ФОТО: БГНЕС

Опашки за храна се извиха в 3-милионния Киев. Хората стояха с часове, опитвайки се да се снабдят с хранителни продукти, след като руските сили нахлуха в Украйна. Огромно задръстване блокира главния път в западната част на столицата, докато други се опитваха да избягат, съобщи Ройтерс.

Киев не беше нападнат, но се забелязваха признаци на нервност, тъй като самолети прелитаха над главите на хората, чуваха се експлозии и рано сутринта прозвуча сирена за извънредни ситуации.

Мнозина решиха да заминат и да намерят, както те смятат, относителна безопасност в Западна Украйна, след като руският президент Владимир Путин нареди започване на "специална военна операция" в източната част на страната.

Преди обяд беше спряно движението по четирилентовия път към западния град Лвов. Автомобилите се простираха назад на десетки километри, съобщиха очевидци пред Ройтерс.

Кметът на Киев Виталий Кличко направи обръщение към своите съграждани с призив да не изпадат в паника.

„Скъпи киевчани,

Украйна е атакувана от агресор. Грохотът на снарядите се чува и в Киев. В момента най-страшният враг е паниката. Нека не губим самообладание. Нека всеки, който не участва в дейността на критичната инфраструктура и поддържането на живота в града, да си остане вкъщи. Дръжте в готовност „куфар за спешни ситуации“, документи, минимално количество вещи от първа необходимост, за да може при нужда оперативно да се стигне до укритията или хранилищата. Градските власти в столицата продължаваме да осигуряваме работата на града. Нека се държим. Длъжни сме да устоим!“, се казва в обръщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай