Милост за Абрамович. Защо Зеленски се застъпва за руския олигарх?

Президентът Байдън се консултира с президента на Украйна относно редица санкции

Милост за Абрамович. Защо Зеленски се застъпва за руския олигарх? | StandartNews.com

Президентът Владимир Зеленски поиска от американския си колега Джо Байдън да не налага санкции срещу руския олигарх Роман Абрамович. Според "Уолстрийт джърнъл" Абрамович може да улесни мирните преговори между Киев и Москва, пише УНИАН.

Президентът Байдън се консултира с президента на Украйна относно редица санкции, включително планирани наказания за г-н Абрамович. „Няма да разгласяваме частен разговор между президента Байдън и президента Зеленски“, каза Емили Хорн, говорител на Съвета за национална сигурност на Белия дом, потърсена за коментар.

Министерството на финансите не отговори на искането за коментар. Службата на президента на Украйна също все още не е отговорила.

В същото време, говорителят на Абрамович каза в изявление, че е "безсмислено да се коментират преговорите и участието на г-н Абрамович в тях".

Както беше посочено по-рано, въз основа на искания, включително от еврейски организации в Украйна той прави всичко възможно, за да подкрепи усилията, насочени към бързото възстановяване на мира“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай