Сряда,

Медведев със страховито предупреждение към Европа

От: Стандарт, снимка АП/БТА -
18889
Медведев със страховито предупреждение към Европа
A
A
A

Бившият руски президент (2008-2012) Дмитрий Медведев предупреди Европа, че може сама да си създаде икономически проблеми вследствие на затрудненията, които създава на Русия, предаде ДПА.

"Дефолт на Русия може да стане дефолт на Европа", написа в профила си в Телеграм Медведев, който понастоящем е заместник-председател на руския съвет за национална сигурност и председател на управляващата партия "Единна Русия". Той обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че иска да докара неговата страна до банкрут и описа нейните действия като "тайни намерения на мазохистите от Брюксел".

Урсула фон дер Лайен заяви по-рано, че в резултат на западните санкции е само въпрос на време кога Русия ще се окаже неспособна да изплаща задълженията си към кредиторите.

Относно строгите санкции на Запада срещу Русия Медевев каза, че те може да доведат до хиперинфлация в ЕС, за което "вече няма да могат да бъдат обвинявани злите руснаци" - 

Медведев предположи, че Европа може да изпита недостиг на основни храни и че украинските бежанци ще предизвикат "вълна от насилствена престъпност".

"Очаквайте мощната благодарност на обикновените европейци за хиперинфлацията, която вече не може да бъде приписана на злите руснаци, за липсата на основни продукти в магазините и за притока на бежанци, което ще провокира вълна от насилствени престъпления, по-лоши от албанските."

"Тогава брюкселските лели и чичовци ще трябва да сменят реториката си. В противен случай по улиците на добре поддържаните европейски градове ще горят миризливи огньове от гуми в чест на героите на Майдана и Великата Перемога* над Европа!"

*Велика перемога (укр.) - Страхотна победа


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com