Медведев разкри фалшива новина, но хареса идеята

Медведев бил наредил да бъдат сваляни комуникационните сателити на Илон Мъск

Медведев разкри фалшива новина, но хареса идеята | StandartNews.com

Лидерът на партията "Единна Русия" Дмитрий Медведев заяви, че появилата се публикация за негово решение да бъдат унищожавани сателитите на Илон Мъск "Старлинк" (Starlink) е фалшива новина. Въпреки това той смята, че идеята е оригинална и заслужава да бъде обсъдена, предаде БНР.

Медведев, който е и заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, съобщи, че новината се е появила във фалшив сайт, който наподобява този на "Единна Русия".

В известието се твърдеше, че лично Медведев е наредил да бъдат сваляни комуникационните сателити, тъй като чрез тях са били насочени украинските ракети "Нептун", потопили руския крайцер "Москва". Руският комуникационен регулатор вече е блокирал сайта.

В същото време Русия твърди, че флагманът на черноморския ѝ флот е потънал след пожар и взрив на боеприпаси на борда.

Междувременно говорителят на министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков отчете на днешния си брифинг, че руската противовъздушна отбрана е свалила украински самолет СУ-25 на 15 км южно от град Изюм. По думите през изминалото денонощие ракетните войски и артилерията са поразили общо 811 военни обекта на територията на Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай