Кулеба с интересен коментар за удар по руска територия

Не мога нито да потвърдя, нито да отхвърля, заяви външният министър

Кулеба с интересен коментар за удар по руска територия | StandartNews.com

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че не може да потвърди, нито да отрече предполагаемото участие на Украйна в атаката срещу склад за гориво в руския град Белгород.

Там днес бе обстрелвана от въздуха нефтобаза.

"Не мога нито да потвърдя, нито да отхвърля твърдението, че Украйна е участвала в това просто защото не разполагам с цялата военна информация", каза Кулеба на пресконференция в Полша.

Той добави, че Украйна изчаква официалния отговор на Русия на предложенията на Киев от мирните преговори в Турция и че чуждестранните сили не оказват натиск върху Украйна да направи компромис в преговорите.

Губернаторът на района Вячеслав Гладков съобщи, че днес сутринта два украински военни хеликоптера са поразили петролен резервоар в нефтобаза в руския град Белгород. Това е първото обвинение към Украйна, че е извършила удар на руска територия от началото на инвазията в края на февруари. Свидетели разказват, че в Белгород е била чута нова експлозия около 13:00 часа местно време.

Половината от запалените резервоари с гориво в нефтобазата са били изгасени, не е било отчетено превишаване на допустимите норми на концентрация на вредните частици във въздуха в района на пожара и няма жертви и пострадали, предаде ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай