Кръвопролитие в Южна Украйна. Обвиняват руснаците в подла атака

При обстрел на казарма в град Николаев в Южна Украйна са били убити десетки хора

Кръвопролитие в Южна Украйна. Обвиняват руснаците в подла атака | StandartNews.com

При обстрел на казарма в град Николаев в Южна Украйна са били убити десетки хора, предаде Франс прес, като се позова на разкази на очевидци, докато спасителните операции продължават.

"Най-малко 200 войници спяха в бараките", казва 22-годишният Максим, срещнат на местопроизшествието. "Извадени са поне 50 тела, но не се знае колко остават под развалините", добавя младият войник. Друг военнослужещ, Евгений, смята, че при ударите може да са загинали 100 души.

"Продължаваме да броим, но няма как да разберем броя на телата заради състоянието им", заяви един от спасителите пред АФП.

Обектът в северната част на града е напълно разрушен от шест ракети вчера сутринта. Украинските власти не съобщиха нищо за броя на жертвите. Руснаците "подло удариха с ракети спящи войници. Спасителната операция продължава", ограничи се да заяви тази сутрин местният губернатор Виталий Ким във видеообръщение чрез Фейсбук.

В Николаев и околностите продължават ожесточени боеве и руски обстрели. Селището има стратегическо значение, тъй като е последната преграда по пътя към голямото пристанище Одеса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай