Костадинов: Цинично е да делим жертвите

Руската инвазия няма да спре, предупреди лидерът на партия “Възраждане”

Костадинов: Цинично е да делим жертвите | StandartNews.com

След като международното право беше унищожено още през 1999-та година, очевидно такива неща ще продължават да се случват, а не бива. Това заяви в ефира на Нова лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов.

“Става въпрос за нещо, което сме виждали вече. Това е нещо, което се случва в света от 1999-та година насам, когато подобни кадри гледахме с нахлуването на Американските въздушни войски в Югославия. Тогава дори имаше бомбардирани обекти в България погрешка”, поясни Костадинов.

Лидерът на “Възраждане” обясни, че те не са приели Декларацията във връзка с военната операция на Русия срещу Украйна, защото “в тази декларация се говори за чужди национални интереси, а не за българските”.

Костадинов заяви, че всяка военна операция трябва да бъде осъдена, но жертвите не трябва се делят. 

“Ние от “Възраждане” не делим жертвите. Скърбим както за едно загинало украинско дете, така и за едно руско. Цинично е да делим жертвите”, заяви Костадинов.

“Когато американците бомбардираха Югославия ние го приветствахме, приествахме го и когато бомбардираха Сирия и избиваха невинни жени и деца. Сега ракурсът е обърнат на 180 градуса. Кой решава кои са добрите и кои лошите в тази ситуация с  Украйна”, попита Костадинов.

По думите на лидера на “Възраждане” руската инвазия няма да спре, "защото Русия защитава сънародниците си”.

“Не бива да допускаме да бъде накърнено правото, живота и сигурността на България в Украйна, както и българският национален интерес чрез налагане на санкции, които ще доведат до огромни щети и загуби за България”, допълни още Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай