Кошмарите в Буча! Разказ от кмета на града

Той лично е бил свидетел на екзекуции

Кошмарите в Буча! Разказ от кмета на града | StandartNews.com

Броят на загиналите цивилни в Буча според разкритията до сряда вечерта е 320 души, но вероятно това не е окончателната бройка. Това заяви кметът на града Анатолий Федорук=

Броят на намерените тела расте всеки ден, защото постоянно се откриват нови в частни къщи, паркове, площади - навсякъде, където е било възможно да се заравят телата, когато не е имало обстрел. Хората са се опитвали доколкото могат да погребват мъртвите, за да не бъдат разкъсвани от кучетата, каза кметът

Той добави, че почти 90% от жертвите са загинали от огнестрелни рани, а не от шрапнели. По думите му в Буча са открити и три места с масови гробове - на територията на предприятието „Украгроснаб“, където руските окупатори са изхвърляли телата на хора с вързани ръце, на улиците "Вокзална" и "Яблунска" и в детския лагер „Променисти“, където също са открити тела с вързани ръце и огнестрелни рани.

По-рано в интервю за BBC Анатолий Федорук отбеляза, че лично е бил свидетел на екзекуцията на няколко души от руските войски. "Самият видях няколко случая. Три цивилни превозни средства се опитаха да се евакуират към Киев, но бяха брутално застреляни.

Имаше една бременна жена, чийто съпруг крещеше и молеше да не стрелят по нея, но те брутално я разстреляха", каза Федорук. Руското министерство на отбраната отрича да е замесено в бруталните убийства и изтезания на жителите на Буча. Властите в Кремъл твърдят, че телата са били изхвърлени по улиците след като руските части са напуснали града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай