Конгресът на САЩ аплодира Зеленски, какво поиска той

Спомнете си 11 септември, обърна се украинският президент към американците

Конгресът на САЩ аплодира Зеленски, какво поиска той | StandartNews.com

С аплодисменти Конгресът на САЩ приветства изказването на украинския президент Володимир Зеленски към членовете на Камарата на представителите и Сената.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси посочи, че представя украинския президент с огромна привилегия и чест. На украински тя каза „Слава на Украйна!”, като призова колегите си да направят същото.

„Благодаря Ви много! Горд съм да ви поздравя от Украйна, от Киев - един град, който се бомбардира всекидневно от руските войски. Но ние не се предаваме. Дори не мислим за секунда да се предадем, както много други градове в нашата красива държава, които са в най-лошото си състояние след Втората световна война”, каза Зеленски.

"Имаме нужда от вас веднага, спомнете си Пърл харбър, спомнете си атаките на 11 септември, когато мислите за Украйна", обърната се той към конгресмените.

Украинският президент призова за установяване на забранена за полети зона над Украйна, с хуманитарна цел. Той поиска също всички американски компании да се изтеглят от Русия.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай