Киев с потресаващи данни за руската армия във войната

Президентът Володимир Зеленски съобщи за четвърти поред убит руски генерал

Киев с потресаващи данни за руската армия във войната | StandartNews.com

Руснаците са загубили до 40% от силите, с които са започнали инвазията в Украйна, твърди главният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от ДПА и БТА.

По информация от ежедневния бюлетин на щаба военните части са били или напълно унищожени, или са изгубили бойния си капацитет. Информацията не е потвърдена от независими източници, отбелязва ДПА.

Ситуацията продължава да е най-сериозна в района на обсадения град Мариупол, се посочва в бюлетина. Руската армия се опитва да блокира достъпа до града от запад и от изток, но "търпи значителни загуби". В региона на Одеса руски кораби обстрелват украинския бряг, но няма опити за десант, съобщи служител от министерството на вътрешните работи.

Освен това според Украйна Русия е изгубила четвърти генерал. Генерал-майор Олег Митяев е бил убит вчера при щурм на Марупол, съобщи Антон Герашченко, съветник от украинското министерство на вътрешните работи, публикувал снимка в "Телеграм", на която според него се вижда убития офицер.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също съобщи за убит руски генерал в своето нощно обръщение, но не спомена неговото име. По думите на Герашченко 46-годишният Митяев е командвал 150-а мотострелкова дивизия и е участвал в боеве в Сирия. Русия не е потвърдила информацията за неговата смърт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай