Киев отрича покушение срещу Путин. Зеленски сменя плановете

Нямаме информация за така наречените нощни атаки срещу Кремъл, каза прессекретаря на президента на Украйна

Киев отрича покушение срещу Путин. Зеленски сменя плановете | StandartNews.com

Задачата на украинската държава във войната е да освободи окупираните територии, а не да нанася удари по Москва. Това каза пред BBC News прессекретарят на президента на Украйна Сергей Никифоров, коментирайки атаката с дронове по Кремъл.

"Нямаме информация за така наречените нощни атаки срещу Кремъл, но както президентът Зеленски многократно е заявявал, Украйна насочва всички налични сили и средства към освобождаването на собствените си територии, а не към атаката на чуждите", каза Никифоров, цитиран от УНИАН.

В същото време говорителят на украинския президент отбеляза, че събитието в Москва не може да се счита за терористичен акт, за разлика от руските ракетни атаки по високи жилищни сгради в Днепър и Уман.

Веднага след официалната реакция на Кремъл на опита за покушение срещу Владимир Путин, финландската телевизия съобщи, че Владимир Зеленски ще "остане във Финландия по-дълго от планираното". Първоначалният график предвиждаше еднодневно посещение.

В сряда украинският президент Володимир Зеленски пристигна изненадващо във Финландия за "разговори със скандинавските лидери относно руската инвазия", съобщиха от кабинета на финландския държавен глава Саули Нийнистьо, цитирани от Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай