Вторник,

Кадиров скастри Русия, какво каза за отстъплението в Харков

От: Агенция Стандарт -
3268
Кадиров скастри Русия, какво каза за отстъплението в Харков
A
A
A

Чеченският лидер Рамзан Кадиров се изказва за отстъплението на руските войски в Харковска област под напора на украинската контраофанзива. Самото отстъпление вчера от руското министерство на отбраната бе наречено "прегрупиране" и обосновано с изпълнение на целите на "специалната военна операция", както нарича Кремъл войната, която води в Украйна.

Кадиров заявява, че има намерение да говори с ръководството на страната, ако провеждането на "специалната военна операция" не бъде променено, пише руската редакция на BBC, предава news.bg. По думите му, ако днес и утре не бъдат направени промени в специалната военна операция, ще бъде принуден да излезе пред ръководството, за да "им обясня ситуацията на място".

"Аз, Рамзан Кадиров, официално ви заявявам, че всички тези градове ще бъдат върнати. Нашите момчета вече са там. Още 10 000 бойци са готови да заминат."

Кадиров обещава в близко бъдеще да стигнат до Одеса и да се видят конкретни резултати.

"Аз не съм стратег, както са в Министерството на отбраната. Но са допуснати грешки. Мисля, че те ще си направят изводи. Когато кажете истината в очите, тя може да не ви хареса. Но аз обичам да казвам истината", заявява Кадиров, обещава да продължи да го прави. Допълва и че вече е разговаряно с командирите на фронта.

"Знам едно нещо. Русия ще спечели. Оръжията на НАТО ще бъдат смазани от духа на нашите бойци. Нашата поява вече кара ръцете и краката им да треперят."


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com