Вторник,

Изумително! Руската армия яде бой, а какво прави Путин

От: Редактор -
4531
Изумително! Руската армия яде бой, а какво прави Путин
A
A
A

Руските войски напускат Изюм. Това съобщават проруските канали в Telegram, като се позовават на свои източници на място. Някои канали пишат, че градът се е предал, цитира news.bg.

Според съобщения от тези канали украинските въоръжени сили навлизат в града, други заявяват, че украинските войски вече са в центъра на Изюм.

По-рано се появиха съобщения, че украинските войски са влезли в град Купянск. Информацията е противоречива, като според някои украинците вече контролират половината от Купянск, а според други, включително блогъра Игор Гиркин, който използва псевдонима Стрелков, по-голямата част от града е под контрола на ВСУ.

"Потвърдено е, че нашите войски са напуснали западната част (около 2/3 от града) на Купянск", написа той в своя канал.

Според украински източници град Купянск е напълно освободен.

Купянск е ключов пункт за снабдяване на група руски сили край Изюм. Загубата на този град, както отбелязват мнозина, ще усложни снабдяването на тези сили, които на практика ще се окажат полуобкръжени.

Коментирайки изтеглянето от Изюм, руските блогъри пишат, че след загубата на Купянск и прекъсването на снабдителните линии е станало невъзможно да се защитава този град.

Докато се появяват такива съобщения от фронта руските медии съобщават, че след като е взел участие в изборите (по електронен път) руският президент Владимир Путин е открил виенското колело "Слънцето на Москва" - най-голямото виенско колело в Европа и едно от най-високите в света, съобщава "Интерфакс". Посочва се изрично, че до този момент най-голямото колело е Лондонското око, високо 135 метра, а московското съоръжение е 140 метра.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com