Сряда,

Изпитва ли Путин съжаление за войната в Украйна

От: Агенция Стандарт -
1927
Изпитва ли Путин съжаление за войната в Украйна
A
A
A

Международните санкции започват да влияят на живота в Руската федерация, войските на Путин търпят „значителни“ загуби в Украйна, президентът на САЩ Джо Байдън и канадският премиер Джъстин Трюдо нарекоха война "геноцид", но за руския президент Владимир Путин всичко все още върви по план.

В изказванията си тази седмица Путин не показа и сянка на съжаление за войната в Украйна, нито пък опит за анализ на ситуацията, а на фона на това се опитва да върне на Русия статута на "победителка" в очите на обикновените граждани на Русия, пише в свой анализ CNN.

Поглед върху изказванията на Путин дават ясна представа за намеренията му: западните петролни компании се изтеглят от Русия, взимайки всичко със себе си, Байдън наложи забрана за внос на руски петрол, газ и въглища, а ЕС хладнокръвно търси начин да се отърве от зависимостта си от руските енергийни продукти.

Мнението на Путин? "Болката, нанесена на европейските потребители на енергия, е нещо добро и Русия ще намери други пазари, за да пласира газа и петрола си".

„Отказът на редица западни страни да работят с Русия в нормално сътрудничество удря милиони европейци. Това предизвика истинска енергийна криза. Навсякъде инфлацията, цените се покачват. Разбира се, и ние срещаме проблеми, но пред нас се отварят алтернативни възможности и опции“, каза невъзмутимо руският президент, обобщава информацията БГНЕС.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com