Идат други бежанци. Самолети докарват руснаци от Турция

Опитите на Путин да спаси руската икономика към момента са безуспешни

Идат други бежанци. Самолети докарват руснаци от Турция | StandartNews.com

Досега бежанският поток към страната ни и други европейски държави е от украински граждани, но след тях идат и руснаци, които се спасяват от режима на Путин, съобщи пред Нова телевизия бившият дипломат Милен Керемедчиев. По думите му това е шанс за България да вдигне капацитета на работните кадри.

„Има вече няколко чартърни полета от Турция, с които пристигат руски граждани и техните семейства у нас. Усеща се цялостно изнасяне от Русия. Големи компании също местят бизнесите си. България има голям шанс да вдигне капацитета на специалистите, които работят в западните компании”, обясни той.

Опитите на Путин да спаси руската икономика към момента са безуспешни, смята Керемедчиев. „Това, че нареди на държавни и частни компании да изплащат възнагражденията на служителите си в рубли няма как да се случи. Вдигането на заплатите и пенсиите, на фона на сериозното покачване на цените в магазините, също няма да помогне срещу масовото обедняване на хората. Руската икономика влиза в сивия сектор по примера на Севернокорейската. Въпреки наложените санкции, търговията ще се осъществява през контрабандни канали”, каза още той.

Керемедчиев обясни, че е много вероятно Русия да не може да обслужва външния си дълг. „Това ще създаде огромна инфлация. Колкото повече Путин навлиза в украинска територия, толкова повече средства ще са му необходими”, допълни Керемедчиев.

Във връзка с разследването на руски олигарси Милен Керемедчиев обясни, че става въпрос по-скоро за пиар кампания. „Целта е да се видят приближените до Путин. Ако не може да се докаже корупция за тези имена, ще последват тежки съдебни процедури”, коментира още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай