Гръм и мълния в Кремъл! Путин смени командващия генерал

Александър Дворников е с голям опит от операцията в Сирия

Гръм и мълния в Кремъл! Путин смени командващия генерал | StandartNews.com

Русия реорганизира командването си в Украйна, поставяйки начело нов генерал, Александър Дворников, който е с голям опит от операцията в Сирия и сега фокусът се измества към офанзива в южната и източната част на страната, става ясно от данни на британското разузнаване.

Дворников застава начело, за да се координират по-добре операциите на отделните руски части, които до момента действат на принципа на местното командване. След нахлуването в Украйна на 24 февруари руските сили на практика не успяха да завземат нито един голям град, посочват от разузнаването, а това води до преначертаване на амбициите на Москва.

За самия Александър Дворников почти няма публично достъпна информация. Кариерата му е представена в профила му в сайта на Руското кадетско братство: „Роден в Усурийск, в руския Далечен изток, Дворников учи в Московската военна гимназия, Военната академия „Фрунзе“ и Военната академия на Генералния щаб“.

Командва моторизиран батальон, разположен в Източна Германия, докато руските войски напуснат страната през 1994 г. Между 2000 и 2003 г. Дворников оглавява щаба на дивизията, а след това е командир на дивизия в Севернокавказкия военен окръг. След 2010 г. той ръководи войските във военните райони на Сибир и Далечния изток на Русия.

Преди да замине за Сирия, той е бил заместник-командир на Централния военен окръг в Екатеринбург. Награждаван е с много съветски и руски медали. "Той постигна всичко с труд, никога не е бил протеже на никого и напредва с голяма трудност", твърдят неназовани източници.

През 2016 г. Дворников подари на Путин сувенир - снимка на покрив в Сирия с лозунги на благодарност към руските сили

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай