Голям удар по Русия! Къде бяга армията

Украйна със стратегическа победа на фронта

Голям удар по Русия! Къде бяга армията | StandartNews.com

Голям удар по руската армия.

Руските войски бяха принудени да се оттеглят от позициите си в източния сектор на фронта, тъй като Украйна си върна „ключово село в Донецка област“.

Според The ​​Independent руските окупатори са изоставили позициите си в Урожайне, стратегически важно югоизточно село, за което украинските войници са се борили няколко дни като част от контранастъплението си.

Според изданието украинските войници са използвали американски умни бомби, доставени през март. Официално потвърждение за това обаче няма.

Вчера бе съобщено, че украинските въоръжени сили са постигнали напредък в контранастъплението си и в западната част на Запорожка област, предаде базираният във Вашингтон мозъчен тръст Институт за изследване на войната. В проучването на института се твърди, че украинските войски са постигнали "значителен напредък в тактическо отношение". Според снимки от района украинците са достигнали до северните покрайнини на селището Роботино в Запорожка област, което се намира на около 10 км южно от град Орехов.

Продължава украинската контраофанзива, целяща освобождаване на всички окупирани от руснаците територии, включително Крим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай