Чашата преля: Зеленски избухна срещу западните лидери

Ние не можем да толерираме никаква нерешителност след онова, което преживяхме, заяви той

Чашата преля: Зеленски избухна срещу западните лидери | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не може да търпи никаква нерешителност от страна на Запада за налагането на нови санкции срещу Москва, след всичко, което руските войски са напавили в Украйна. По този начин той се обърна към парламента на Ирландия и призова Дъблин да убеди своите партньори от ЕС да въведат по-строги санкции, предаде Ройтерс. 

"Има механизми, които позволяват да се направи това. Единственото нещо, което липсва, това е един принципен подход от някои лидери, политически или икономически, които мислят винаги, че войната и военните престъпления не са толкова ужасни неща, колкото финансовите загуби", подчерта Зеленски. "Ние не можем да толерираме никаква нерешителност след онова, което преживяхме", добави той. 

Зеленски каза още, че руски ракети са ударили украинска цивилна инфраструктура, включително склад за гориво. По думите му Москва умишлено е провокирала продоволствена криза, използвайки глада като "оръжие". Русия отрича твърденията, че насочва атаките си срещу цивилни лица. 

Заради данните за масови убийства на мирни граждани в Украйна ЕС и САЩ подготвят нови санкции срещу Русия.

Зеленски съобщи, че от началото на конфликта в Украйна са убити 167 деца, а над 10 милиона души са оставени без подслон, предаде Ройтерс. Той каза, че Русия е поразила украински цивилни обекти тази нощ, включително и склад за гориво.

Зеленски също така обвини Русия, че се опитва освен това да предизвика криза с храните и че използва глада като оръжие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай