Британското разузнаване с разкритие. Какво става в Мариупол

Русия е постигнала известен напредък в източния район Донбас

Британското разузнаване с разкритие. Какво става в Мариупол | StandartNews.com

Британското министерство на отбраната съобщи, че продължаващата обсада на Мариупол в Украйна е "изтощила много руски части и е намалила бойната им ефективност". 

По данни на британското разузнаване Русия е постигнала известен напредък в източния район Донбас, след като пренасочи войски от района на Киев, но без достатъчно логистична и военна подкрепа руските войски все още не могат да постигнат значителен пробив.

Тази сутрин в интервю за Скай нюз бившият командващ британската армия Ричард Данат заяви по повод на сведенията, че е стреляно по пет украински гари, че Москва се опитва по този начин максимално да сломи бойния дух на украински народ в цялата страна, използвайки крилати ракети за поразяване на цели. Данат каза още, че има сведения, че Русия ще нанесе нов удар по „Азовстал“ в Мариупол, предава БНР.

По-рано министерството на отбраната съобщи, че Русия планира да проведе "нагласен референдум" в южния украински град Херсон, за да оправдае руската окупация. Херсон е единствения голям град, превзет досега и е от ключово значение за целите на Русия да установи сухопътна връзка с полуостров Крим.

Съобщено бе също, че руското министерство на отбраната е предложило изплащането на компенсации на семействата на убити войници да бъде съблюдавано от военни, а не от цивилни служители, което според британските военни е свидетелство за желанието на Кремъл да скрие от населението истинския мащаб на пораженията на руската армия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай