Борисов: Оказах се лош пророк, да бъдем единни

В 21 век доживяхме в мирна Европа да има военни действия, коментира лидерът на ГЕРБ

Борисов: Оказах се лош пророк, да бъдем единни | StandartNews.com

„В 21 век доживяхме в мирна Европа да има военни действия. Войната е факт, да бъдем единни”. За това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция в централата на партията.

„Както и да се опитват да го наричат, това е война. Все едно да бомбардират Бояна, Варна, Стара Загора и ние да казваме, че е някаква военна операция. Това е война по цялата територия на суверенна държава", уточни Борисов.

По думите му държавата трябва да вземе спешни мерки.

„Да се използва целия експертен потенциал на държавата, включително и на опозицията, план за енергийните източници, машиностроенето, лекарства, хранително-вкусова промишленост", уточни той.

От ГЕРБ предлагат да се направи коридор за българите, поискали да бъдат евакуирани от Украйна. Само в Одеска област живеят над 130 000 българи, отбеляза Борисов и подкрепи казаното от президента Румен Радев по-рано днес, че над 4000 българи са поискали да бъдат евакуирани и те ще получат съдействие от държавата възможно най-бързо.

„За съжаление се оказах лош пророк. Говорил съм го отдавна, че военните действия ще започнат след олимпиадата. Критикувал съм правителството и президента, но те реагираха правилно. В момента се води нещо чудовищно. Падат ракети, вият сирени, загиват хора. Управляващите и президентът трябва да знаят, че могат да имат подкрепа в наше лице", заяви Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай