Българин откри как да натрупа пачки покрай войната в Украйна

Това е дом, в който можете да прекарате дни, месеци на авария и криза

Българин откри как да натрупа пачки покрай войната в Украйна | StandartNews.com

Българин предлага изграждането на частни бомбоубежища. Бизнесът на Десислав Панов е свързан с изграждането на бункери, а от започването на войната в Украйна обажданията към фирмата му са се увеличили с 500 процента.

"Хората са уплашени и това е разбираемо. Имаме ковид, появиха се различни щамове, сега и война, и е необходима превенция", коментира Панов пред Нова телевизия.

"Частният бункер няма как да бъде показан пред обществото, а за съжаление държавата няма достатъчно обществени бункери, защото те са запуснати", каза предприемачът.

"Един частен бункер е изграден от стоманобетонна конструкция, защото дава устойчивост и поглъща радиоактивните излъчвания. Това е дом, в който можете да прекарате дни, месеци на авария и криза, така, че да запазите психическата си устойчивост и когато напуснете съоръжението да бъдете в добра кондиция. Създаването на бункер е превенция срещу различни аварии. Когато настъпи ситуация като сега ще има къде да се скрием, докато нашите съюзници ни помогнат. Един такъв бункер струва, колкото голям апартамент  в идеалния център на София. Оборудван е с всичко - трапезария, кухня, мека мебел, спални, фитнес и сауна", обясни Десислав Панов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай