Байдън посече Путин. Спря му кранчето, помага на Киев

Ще защитим всеки инч от територията на НАТО с пълната мощ на страната ни, каза американският президент

Байдън посече Путин. Спря му кранчето, помага на Киев | StandartNews.com

Руската инвазия в Украйна разкрива злата визия на Владимир Путин за света. Това заяви в специално обръщение американският президент Джо Байдън. И обяви: "Путин е агресорът, избра пътя на тази война в Украйна и той и Русия ще понесат последиците на новите санкции".

Обявявам нови санкции, икономиката на Русия ще пострада сериозно. 27 държави от ЕС, Канада, лидерите от Г7 решихме да ограничим Русия да извършва търговска дейност и да финансира своята военна машина. Фондовата борса на Русия се срина днес. Санкционираме руските банки с над 1 трилион в активи, блокираме 4-те най-големи банки и големите руски семейства с активи в Америка. Тези корумпирани милиардери се възползват от действията на Путин, ще понесат и страданието, допълни Байдън.

Над 50 млн. долара ще осигурим за военни доставки в Украйна. Ще защитим всеки сантиметър територия на НАТО с цялата си военна мощ, каза още Байдън.

На въпроса възможен ли е ядрен удар от Путин, Байдън каза: Нямам идея с какво заплашва.

Никой не очаква санкциите да предотвратят атака, но той знае какво ще последва. Руснаците знаят какво им предстои, допълни американският президент.

"Той няма да си каже: Боже мой, санкциите идват, ще отстъпя. Той ще изпитва отговорът на Запада и да видим дали ще сме обединени", отбеляза Байдън, като нарече Путин “тиранин”.

Санкциите, които налагаме, надвишават SWIFT и са повече от това, което сме налагали досега, каза още Байдън.

"Путин струпа над 175 000 войници по границата, той осигури кръвни банки и построи полеви болници. Това показва красноречиво неговите намерения от самото начало. Руският президент отказа всички опити за диалог, които Западът му отправи и които щяха да предотвратят конфликтът и произтичащото от него страдание", каза още американският президент.

Заедно ще отрежем възможността за високотехнологичен внос към Русия, заяви Байдън. И обяви новите маневри на американските войници:

"Нашите сили не отиват в Европа да се бият в Украйна, а да защитят нашите съюзници. Ще защитим всеки инч от територията на НАТО с пълната мощ на страната ни. Ще спазим ангажимените си по Член 5. Разпоредих предислокация на хиляди войници в Германия и Полша, предвиждаме усилване на източния фланг, разполагане на сили в Естония, Латвия, Румъния, Полша, добавяме и другите наши съюзници. НАТО активира своите планове за реакция, допълнителни сили ще бъдат разположени където и когато са необходими", категоричен бе Байдън.

"Тази провокация не може да не предизвика реакция. Америка се противопоставя на подтисниците на свободата. При кибератаки сме готови да отговорим. Снощи говорих със Зеленски и го уверих че САЩ и съюзниците ни ще подкрепят украинския народ. Руската пропаганда се опитва да скрие истината и е предприела реакция срещу измислена заплаха. Това е опасен момент за Европа, за свободата, за целия свят. Всички виждат ясно, че Путин и съюзниците му в Кремъл са агресори, това е война без кауза. Ще се противопоставим с всеки инструмент, с който разполагаме, ще излезем по-силни от тази криза, тази агресия ще струва скъпо на Путин. Изборът на Путин да направи едно неоснователно нападение срещу Украйна ще остави тежък отпечатък върху Русия. Сободата ще победи, Господ да благослови народа на свободна и демократична Украйна, каза още Байдън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай