Абрамович отровен след пътуване до Киев?

Милиардерът със симптоми, които напомнят за отравяне, съобщава The Wall Street Journal

Абрамович отровен след пътуване до Киев? | StandartNews.com

Руският милиардер Роман Абрамович разви симптоми, подобни на признаци на отравяне, след като пътува до Украйна и участва в организацията на преговорите между Москва и Киев . Това съобщава The Wall Street Journal , позовавайки се на източници, близки до ситуацията, пише Лента ру.

Според The Wall Street Journal Абрамович и двама членове на преговарящата група от Украйна са имали зачервяване на очите, сълзене и лющене на кожата на лицето и ръцете. В момента състоянието им се е подобрило, няма опасност за живота им, твърдят източници на вестника.

Известно е също, че една от жертвите може да е депутатът от Върховната Рада Рустем Умеров. Както "Комерсант" писа , самият народен представител отрече тази информация, като увери, че всичко е наред с него.

По-рано "Таймс" разкри информация за бележка от украинския президент Владимир Зеленски, предадена от Роман Абрамович на руския лидер Владимир Путин . Според вестника след срещата в Киев бизнесменът е отлетял за Москва, за да предаде ръкописна бележка, очертаваща позицията на Украйна по условията на мирното споразумение.

На 24 март говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че Роман Абрамович е участвал в началния етап на организиране на преговорите между двете страни. Той допълни, че в момента в процеса участват екипи за преговори.

Преговорите между Москва и Киев започнаха на 27 февруари, три дни след началото на руската специална операция на територията на Украйна.

Зеленски издаде Абрамович: Обръща ли се олигархът срещу Путин?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай