„За спомен от Видин” открива туристическия сезон

„За спомен от Видин” открива туристическия сезон | StandartNews.com

С изложението „За спомен от Видин", открито във фоайето на видинската симфониета, в града бе открит новият туристически сезон. За събитието общината посрещна гости от министерството на туризма и община Зайчар, Сърбия. Кметът Огнян Ценков даде старт на новия сезон, през който целта на общината ще бъде превръщането на града в привлекателна туристическа дестинация. В града се намира един от най-значимите туристичекски обекти у нас – средновековната крепост „Баба Вида", изтъкна той. Но Видин има и други забележителности, които също трябва да привличат повече посетители.

Сезонът благослови митрополит Дометиан, който пожела през 2016 царственият Видин да бъде посетен от повече хора от страната и чужбина.

Занаятчии от Видин, Монтана и Плевен показват оригинални сувенири от дърво, камък, метал, вълна и други естествени материали, на които е изобразен някой от символите на Видин. Искаме всеки, който дойде и види града, да си тръгне със спомен от него, признаха майсторите.

Изложбата ще остане открита и в петък. При завършването и ще бъде обявен най-добрият спомен, изобразяващ Видин, както и най-добре подреден щанд с туристически сувенири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай