US-пътешественик хвали наш туристически портал

Пловдив е достоен да бъде културна столица на Европа, каза Дейвид, впечатлен от Стария град

US-пътешественик хвали наш туристически портал | StandartNews.com

Стара Загора. "Официалният туристически портал на България bulgariatavel.org е най-добрият туристически сайт от всичките 49 държави по света, който съм посетил." Това заяви известният американски журналист и пътешественик Дейвид Хофман в събота в Стара Загора. Според него особено ценно било, че още на първата страница се появява картата на България и всеки турист може да избере своята дестинация, като стигне до най-малките детайли – музеи, исторически обекти, дори улиците в града.

Самият Дейвид от 7-8 години е редактор на популярния туристически интернет портал davidsbeenhere.com, които има ежедневно над 75 хил. посещения. Градът на липите бе последната му спирка по време на 20-дневното му пътуване из България. Той е посетил София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Рилския манастир и редица културно-исторически паметници в тях. За двата дни през уикенда в Старозагорско любознателният американец е набелязал да види неолитните жилища, регионалния исторически музей, музеята на религиите и прочутата Казанлъшка гробница.

"Вие имате уникално разнообразие от планини, море, плаж, древна история, събрани на едно място, които могат да се видят на половин цена в сравнение с други места по света", похвали туристическите дадености на България Дейвид Хофман и обеща да ги препоръча на своите приятели. Според него българите са много мили, много любезни и отзивчиви към туристите. Българската кухня му се понравила, особено нашенското сирене, доматите ни и българското вино. „Ще ги предупредя обаче за многото дупки по пътищата ви и за опасните ви тротоари и улици", не скри и малките си разочорования Дейвид Хофман.

Той живее и работи в Маями, но в последните години прекарва повече време със съпругата си Анна в Барселона. По принцип 3-4 месеца в годината пътува по света, като след това разказва подробно за своите пътешествия в сайта си. Дейвид се стреми да дава на интернет-потребителите полезни съвети за незабравима ваканция във всяко кътче на света, като препоръчва забележителности, хотели, ресторанти, дори местни хора, които биха могли да помогнат на индивидуалните туристи на място.

За пет години в сайта му са представени 125 хотела и над 400 ресторанта в повече от 700 града по света, които са го приели гостоприемно, а той е разказал за тях.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай