Стартира вторият тур на "Чудесата на България"

Стартира вторият тур на "Чудесата на България" | StandartNews.com

Димитровград. Вицепремиерът Даниела Бобева и главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова дадоха старт на втория тур от гласуването в кампанията "Чудесата на България" в Димитровград.

В третото издание на инициативата читателите на в. "Стандарт", агенция Стандарт нюз и сайта www.bgchudesa.com ще могат да дадат своя глас за най-големите находки в културното ни наследство и археология през последните 13- 14 години.

Стартът бе даден в Димитровград, тъй като именно неолитният човек, който се съхранява в регионалния музей на града, зае първото място в първия тур на вота. От 107 хиляди българи, които гласуваха, 37 хиляди са избрали именно праисторическия човек от с. Крум като номер 1.

Кампанията на в. "Стандарт" има три основни достойнства, обясни при откриването г-жа Бозукова. С последните три издания тя даде възможност на държавата да припознае културно-историческото ни наследство и да акцентира към опазването и популяризирането му.

На второ място бизнесът също стана съпричастен към конкретните проекти. В Провадия, например, местният бизнес успя да задели средствата, които държавата не отпусна за консервиране.

Най-голямото достойнство на кампанията обаче е реализирането на реални туристически маршрути и продаването на пакети по тях, които привличат туристи от България и чужбина.

"Кампанията на в. "Стандарт" е изключително важна за всички нас да опознаем чудесата, които има в страната ни. Изненадан съм колко много бяха обектите, които лично аз не познавах и не бях чувал за тях", каза и кметът на Димитровград Иво Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай