Славка Бозукова: Държавата да рекламира Чудесата

Славка Бозукова: Държавата да рекламира Чудесата | StandartNews.com

София. Мисията на кампанията на в. „Стандарт" – „Чудесата на България" е да популяризира родните светини и да ангажира институциите с опазването на културно- историческото ни наследство. Това заяви главният редактор на в. „Стандарт" Славка Бозукова в предаването „Факторът Кошлуков" по ТВ 7.

Ден преди грандиозния финал на тазгодишната класация за „Чудесата на България" г-жа Бозукова отново апелира за цялостна държавна политика по отношение на популяризирането на българските светини.

„България не е само най-бедната страна в Европа, защото нашите земи пазят останки от най-древната човешка цивилизация. И искам отново да подчертая, че в тези трудни за всички времена българският дух е едно от най-големите чудеса. И това се доказва с кампанията за българските светини, която привлече десетки неправителствени организации, министерства, общини и дори ЮНЕСКО", обясни главният редактор на „Стандарт" .

От думите й стана ясно, че до момента над 900 000 българи са участвали в гласуването. „При този вот аз отново искам да напомня на държавата ангажимента й и към светините. И ще кажа защо това е важно. Когато бяха открити мощите на Свети Йоан Кръстител, в. „Стандарт" се ангажира да организира поклонение пред светинята в София.

Мощите бяха изложени в храм-паметника „Свети Александър Невски" точно по време на визитата на руския президент Валадимир Путин у нас, който се преклони пред тях. След това само за 3 месеца ръстът на руските туристи в Созопол мина 7% , а приходите се увеличиха с над 3 милиона лева. Ето такава трябва да е ролята на държавата в рекламата и изграждането на инфраструктура за културно-историческото ни наследство", подчерта г-жа Бозукова.

Тя допълни, че гласуването в кампанията на в. „Стандарт" не е състезание „кой е по-по-най, а своеобразен референдум за Чудото на 2013-та година.

„В неделя вечер водещи професори, археолози, учени и интелектуалци ще защитават трите обекта, достигнали финала на кампанията", каза още главният редактор на „Стандарт". Кой от тях – Цари Мали град, Златото на Гетите и мощите на Йоан Кръстител, ще грабне първото място, предстои да разберем утре вечер по ТВ 7.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай