Шоу с хвърчила над Шабла

Италианци, турци и нашенци в турнир за най-атрактивни хартиени птици

Шоу с хвърчила над Шабла | StandartNews.com

Шабла. Шабла става Вавилон за уикенда заради шоу с хвърчила. За фестивала към морския град ще се стекат малки и големи от поне 5 държави. В тазгодишното издание освен български хвърчила във въздуха в местността Малкото море след фара на нос Шабла ще се реят и оригинални модели, изработени лично от участници от Италия, Турция, Румъния и други страни.

През двата почивни есенни дни хилядите нашенци и чужденци ще могат да се забавляват на воля, тъй като сега са най-благоприятните дни заради вятъра и мекото време. Майсторите на хвърчила ще премерят сили в състезания. На поляните пък ще се опънат специални работилници за летящи пъстри птици. Специално жури ще отличи най-атрактивния модел. Организаторите са подготвили и шоу с демонстрации на авиомодели, парапланери и хвърчила.

Екранният кулинарен гуру Ути Бъчваров ще приготви три вида рибена чорба - северняшка, средиземноморска и азиатска, която участниците във феста ще могат да опитат. Край фара ще има и визуален графити проект "Фар Шабла Графити 2013", представления на детски танцьори, миниконцерт на Искрен Пецов, екскурзии за наблюдение на птици.

Фестивалът се провежда за трета поредна година. Той е посветен на хората на Крайбрежна Добруджа, житото и червеногушата гъска. Организатори са Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и община Шабла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай