Само 10 хотела по морето отварят за ЧНГ

Само 10 хотела по морето отварят за ЧНГ | StandartNews.com

Двойно по-малко хотели в курортите по морето край Варна отварят за новогодишните празници. На Златни пясъци гости ще приемат шест хотела, на "Св. св. Константин и Елена" - четири.

Предишни години най-малко 25-30 сезонни обекта "размразяваха" базите си за Коледа и Нова година, като най-много гости бяха българи и румънци. Сега решилите да гръмнат шампанско в дванайсетия час по морето намаляват, защото има доста по-изгодни оферти в съседни държави, а и в България зимните курорти са силна конкуренция по това време, обясняват специалистите от бранша.

Сънародниците ни продължават да свиват разходите дори и по празници, а и морските оферти са неконкурентни на сходни в съседни страни, коментира доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Справка показа, че тридневен празничен пакет за посрещане на 2015 г. в 4-звезден хотел в курортите край Варна с изобилие на храна и пиене излиза от 320 до 350 лв. на човек. 4-дневна ваканция в Анталия със самолет от Варна излиза общо 540 лева, а за 320-400 лв. Нова година може да се посрещне в Бодрум и Кушадасъ с автобус. Тази година за празниците и Сърбия ни "краде" туристи с ниски цени - 320 лева за 3 нощувки.

Руснаци и немци празнуват на наши кораби

Руснаци празнуват Нова година по река Дунав. Фирма от Санкт Петербург отново е ангажирала моторен кораб "Хайнрих Хайне" за посрещане на 2015 г. и руската Коледа на 6 януари. Пътуването започва от Базел и приключва в Амстердам. Немските туристи остават традиционалисти и ще отворят шампанското по маршрута Пасау-Будапеща-Пасау на борда на кораба "Ариана". "Персоналът на корабите ни е добре подготвен, за да посрещнат гости от различни страни. Условията на борда на корабите са отлични, а готвачите предлагат кухня от различни регионите на Европа. Можем да задоволим и най-високите изисквания на гостите си", коментира Катя Стоянова, изпълнителен директор на русенското дружество "Дунав турс". Българският флаг ще се развява и през този месец по реките Дунав, Рейн и Майн. Два от корабите на дружеството - "Елегант Лейди" и "Ариана" ще возят пасажери за коледните базари в Нюрнберг, Регенсбург, Кьолн и Кобленц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай