Съдът поряза новия борд на Слънчев бряг

Съдът поряза новия борд на Слънчев бряг | StandartNews.com

Бургас. Сагата с новоизбраното ръководство на "Слънчев бряг" АД стигна в задънена улица, след като съдът отряза възможността за вписване на шефовете. Според решението на окръжните магистрати в Бургас новото ръководство е нелегитимно. На практика това означава, че курортът ще продължи да се управлява от досегашния борд начело с изпълнителния директор Златко Димитров.

Сагата кой ще управлява Слънчев бряг продължава повече от месец. На 23 декември миналата година общо събрание на акционерите гласува нови лица да поемат управлението. Взетите решения обаче се оказаха незаконни, тъй като двама от предварително обявените кандидати бяха подменени в последния момент, без да са били предварително информирани акционерите. Заради това нарушение Комисията по финансов надзор отказа да признае легитимността на новоизбраното ръководство. Няколко дни по-късно обаче решението бе променено, като КФН направи компромис да бъдат вписани само трима от новоизбраните шефове, чиито имена бяха обявени предварително. Казусът стигна до съда, който обаче отказа да признае за легитимно цялото ново ръководство.

Оттук нататък възможностите за решаване на заплетения казус са две - чрез обжалване пред ВАС или чрез свикване на ново акционерно събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай